این خاصیت شیر را نمی دانید

 

نوشیدن یک لیوان شیر در روز برای مغز سودمند است
نوشیدن یک لیوان شیر در روز نه تنها بخشی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می کند، بلکه بر عملکرد مغز و سلامت روانی نیز تاثیر بسزایی دارد

افراد بزرگسالی که به میزان کافی شیر و فرآورده های لبنی مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که شیر نمی خورند، از امتیاز بالاتری در تست های مربوط به عملکرد مغز و حافظه برخوردارند

نقش شیر و لبنیات در سلامت مغز و پیشگیری از کاهش توانایی این عضو مهم، به ویژه در مورد جمعیت سالمند هر جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است. این ماده غذایی ارزشمند از اختلال عملکرد مغز و بروز برخی مشکلات روانی پیشگیری می نماید .
مصرف شیر کم چرب در وعده صبحانه توصیه می شود. ترکیب شیر با میوه ها یا غلات صبحانه یک انتخاب مناسب برای این وعده غذایی مهم است

بر اساس دستورالعمل تغذیه و رژیم غذایی امریکا در سال ۲۰۱۰، افراد بزرگسال باید روزانه ۳ لیوان شیر کم چرب یا بدون چربی بنوشند
این میزان تامین کننده ۹ ماده مغذی ضروری بدن از جمله کلسیم است

مقایسه دوغ با نوشابه های گازدار

انسان از دیر باز به دنبال نوشیدنیهایی متنوع با طعمهای مختلف بغیر از آب بوده است با پیشرفت صنعت نیز این نوشیدنیها با بسته بندیهای مختلف بهداشتی با ماندگاری طولانی به بازار آمده و در دسترس مردم قرار گرفته است و با این تنوع حق انتخاب را برای مردم بالا میبرد .آمارها نشان میدهد سرانه مصرف نوشابه های گازدار برای هر ایرانی ۴۲ لیتر در سال است در حالی که استاندارد جهانی آن ۱۱ الی ۱۲ لیتر در سال میباشد. به نظر، عدم آگاهی افراد از مضرات این گونه نوشیدنیها علت مصرف بیش از حد آن میباشد از جمله مضراتی که این نوع نوشیدنیها دارند میتوان به نکات زیر اشاره کرد :
پوسیدگی دندانها :

از آنجا که این نوشابه ها حاوی مقادیر زیادی شکر و اسید هستند برای سلامت دندانها بسیار مضر بوده و باعث پوسیدگی دندانها میشوند. پوسیدگی دندان هنگامی اتفاق می افتد که دندانها در معرض اسید قرار میگیرند و این وضعیت در دو حالت بوجود می آید، اولا قند و شکر موجود غذای ما موجب فعالیت باکتریهای موجود در دهان میشوند. ثانیا پوست به دلیل تاثیر مستقیم اسید موجود در غذاهای مصرفی است که در این حالت اسید، مینای دندان را در خود حل میکند .

سنگ کلیه : 

فسفات نوشابه های گازدار با کلسیم موجود در بدن ترکیب شده و رسوب حاصل در کلیه ها ایجاد سنگ میکند .

پوکی استخوان : 

اسید فسفریک موجود در نوشابه های گازدار موجب کاهش جذب کلسیم در بدن و در نتیجه به هم خوردن نظم خواب میگردد .

اختلال در خواب : 

کافئین موجود در نوشابه های گازدار موجب بروز اضطراب، افزایش فشار خون و برهم خوردن نظم خواب میشود .

تشدید بیش فعالی در کودکان : 

قند وکافئین موجود در نوشابه های گازدار از عوامل تشدید بیش فعالی در کودکان است. نوشابه های گازدار علاوه بر موارد گفته شده مواد قندی بالای آن موجب چاقی و گاز کربنبک آن میتواند موجب اختلال در هضم غذا شود .

با این تفاسیر توصیه میشود که افراد هر چه بیشتر به سمت نوشیدنیهای مفید بروند و آنها را جایگزین نوشیدنیهای مضر کنند

یکی از این نوشیدنیهای مفید که علاوه بر این غذا هم محسوب میشود، دوغ است .
مصرف دوغ به دلیل دارا بودن کلسیم و ویتامین پوسیدگی دندانها را کاهش میدهد. همچنین به دلیل دارا بودن باکتریهای مفید از جمله استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگا ریکوس بر حفظ سلامت گوارش موثر بوده و سبب عدم رشد میکرو ارگانیسم های مضر میشود .

مصرف دوغ به عنوان یک نوشابه لبنی یک چهارم نیاز روزانه بدن به کلسیم را تامین میکند .
دوغ بهتر است بدون گاز و کم نمک استفاده شود چرا که دوغ پر نمک میزان ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی و نیز فشار خون را افزایش میدهد .
دوغ ضمنا باید درون یخچال نگهداری شود که البته مدت زمان سلامت آن با توجه به نوع دوغ بسته بندی و فرآیند انجام شده بر روی آن متفاوت است، از نظر ظاهری دوغ باید پس از بهم زدن به رنگ سفید یا شیری بوده و طعم یا بوی نامطبوع نداشته باشد

با غذا ماست بخوریم ، دوغ بخوریم یا کفیر؟

بیشتر افراد دوست دارند همراه با غذای خود یک خوراکی دیگر را به عنوان چاشنی میل کنند؛ از نوشابه گرفته تا ماست، دوغ و ترشی! نوشابه که به دلیل مضراتش اصلا در بحث ما جایی ندارد و بهتر است از سبد خریدهایتان (البته اگر جایی در آن دارد) زودتر حذف شود! با این حساب ماست، دوغ و کفیر به عنوان چاشنی‌های سالم باقی می‌مانند. به همین دلیل سراغ کارشناسان علم تغذیه رفتیم تا در این مورد بیشتر بدانیم.

هیچ‌کدام!
اگر سوءهاضمه دارید، باید حواستان باشد که همراه با غذا هیچ‌کدام از این خوراکی‌ها را میل نکنید. در افراد سالم شیره‌های گوارشی آنقدر قوی هستند که کلسیم موجود در ماست را هضم کرده و تداخلی در روند هضم غذا ایجاد نمی‌شود. اما افرادی‌که دچار سوءهاضمه و مشکلات گوارشی بوده و شیره‌های گوارشی کمتری در سیستم گوارشی‌شان ترشح می‌شود، با مصرف زیاد ماست، دوغ و کفیر همراه با غذا مشکلشان دوچندان می‌شود، زیرا کلسیم موجود در این خوراکی‌ها عملکرد بعضی هورمون‌ها و آنزیم‌های گوارشی را مهار می‌کند؛ بنابراین توصیه کلی این است که این چاشنی‌ها ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل یا بعد از غذا مصرف شود و مقدار مصرفشان نیر محدود باشد.
البته این نکته را نباید فراموش کرد که ماست با وجود کلسیم بیشتری که نسبت به دوغ و کفیر دارد، هضمش سخت‌تر است، اما بالا بودن حجم آب در دوغ و کفیر و رقیق بودنشان باعث افزایش مدت زمان هضمشان می‌شود؛ به خصوص اینکه همه ما معمولا این چاشنی‌ها، به‌ویژه دوغ و کفیر را به صورت سرد مصرف می‌کنیم و این در حالی است که عمل آنزیم‌های گوارشی در دمای ۳۷ درجه آغاز شده و تا دمای ۵۲ درجه به بیشترین حد خود می‌رسد؛ بنابراین غذاهای گرم بسیار راحت‌تر و سریع‌تر از غذاهای سرد هضم و جذب می‌شود. به همین دلیل غذاهای سردی که مصرف می‌کنیم، به صورت هضم نشده به روده رسیده و در آنجا مورد هجوم باکتری‌ها قرار می‌گیرد که نتیجه‌اش چیزی جز سنگینی، نفخ و درد شکم نیست.

کفیر!
اگر استرس دارید، دچار بیماری‌های دستگاه گوارش هستید، مدت زیادی آنتی‌بیوتیک‌درمانی کرده‌اید یا زیاد مسافرت می‌روید، کفیر بهترین نوشیدنی برای شماست. در واقع افرادی که در شرایط مذکور هستند، مشکلات گوارشی زیادی از جمله اسهال، یبوست و… برایشان پیش می‌آید و کفیر می‌تواند گزینه مناسبی برایشان باشد. کفیر از هر لحاظ با ماست و دوغ برابر است اما پروبیوتیک بودنش باعث می‌شود که یک سر و گردن از دیگر لبنیات بالاتر باشد! در حقیقت میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌های سودمند پروبیوتیک که در کفیر موجود است، می‌تواند بسیاری از مشکلات گوارشی این افراد را بهبود بخشد. البته ماست پروبیوتیک هم در بازار موجود است و با نام «پروماس» عرضه می‌شود اما ممکن است این نوع ماست به اندازه کفیر، شناخته شده و در دسترس نباشد. به هرحال هر دوی این محصولات خواص مشابهی دارند و افراد می‌توانند به دلخواه خود از آنها استفاده کنند.

هر سه!
در حقیقت این خوراکی‌ها در صورت کم‌چرب و کم‌نمک بودن، از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارند و توصیه کلی این است که در وعده‌های روزانه، تنوع غذایی را رعایت کرده و از همه این خوراکی‌ها به اندازه استفاده کنید. تنها مزیت کفیر نسبت به دوغ و ماست، پروبیوتیک بودن آن است که همین مزیت می‌تواند کمک زیادی به بهبود سیستم گوارش و جذب بهتر ویتامین‌ها و مواد‌معدنی کند.
البته افرادی‌که دچار کم‌خونی فقر آهن هستند، بهتر است نه تنها ماست، دوغ و کفیر بلکه هیچ نوع مواد لبنی را همراه با وعده اصلی غذای خود مصرف نکنند تا جذب آهن که هم در گوشت و هم در سبزیجات و حبوبات موجود است، به بهترین شکل خود توسط بدن صورت بگیرد.

هرکدام که میل دارید!
ماست از گروه لبنیات و سرشار از کلسیم بوده و مصرفش یکی از ضروریات رژیم غذایی سالم است؛ بنابراین مصرف روزانه ۲ تا ۳ واحد لبنیات در روز الزامی است که بخشی از آن را می‌تواند ماست یا دوغ تشکیل دهد. البته مصرف همزمان ماست با گوشت ممکن است باعث عدم جذب آهن شود، زیرا آهن و کلسیم هردو عنصر دو ظرفیتی بوده و ناقل مشترک دارند؛ بنابراین مصرف همزمان‌‌شان حالت رقابتی ایجاد می‌کند و از آنجا که تمایل این ناقل به ترکیب با کلسیم بیشتر از آهن است این اتفاق زمانی می‌افتد که میزان دریافتی هر دوی این عناصر بسیار زیاد باشد؛ بنابراین برای مصرف یک کاسه ماست همراه با غذا نباید نگران بود. دوغ هم نیمی از خواص ماست را دارد و می‌تواند بخشی از نیازهای تغذیه‌ای بدن را فراهم کند. البته بعضی‌ها تصور می‌کنند هر میزان مصرف دوغ آزاد است ولی نباید فراموش کرد که نوشیدن بی‌رویه دوغ می‌تواند جذب آهن را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت هم باعث چاقی شود؛ البته این نکته در مورد دوغ‌های گازدار که باعث تحریک اشتها می‌شوند، بیشتر صادق است. نوشیدنی کفیر هم به دلیل داشتن مخمرها و مواد حاصل از آنها خواص بیشتری نسبت به دوغ داشته و با در نظر گرفتن تعادل در مصرف، گزینه بهتری نسبت به دو مورد قبل است.

برای جایگزین شیر چه کنیم

املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم موجب جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان بوده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند. بنابراین افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند و نمی‌توانند از محصولات لبنی استفاده کنند، برای جلوگیری از کمبود کلسیم می‌توانند به جای شیر شلغم مصرف کنند . خواص ضد ویروسی شلغم، موجب درمان بیماری‌های تنفسی، سرفه‌های خشک و سرماخوردگی می‌شود. برای درمان بیماری‌های تنفسی بهتر است شلغم را به صورت آش یا سوپ مصرف کرد .
خواص شلغم در رفع سنگ کلیه
خوردن شلغم را به بیماران مبتلا به سنگ کلیه نیز توصیه کرد و گفت: شلغم سبب تسهیل دفع اسید اوریک بدن شده و بهتر است افرادی که سنگ کلیه دارند از خواص آن در فصل پاییز و زمستان استفاده کنند .
ترکیبات موجود در شلغم، آهن و مس است، بیان کرد: این خاصیت موجب تاثیر شلغم در پیشگیری از کم‌خونی می‌شود. شلغم از جمله سبزیجاتی است که دارای میزان ید بالایی است و می‌تواند در درمان مشکل کم‌کاری تیروئید مفید باشد .
بیماران فشارخونی با احتیاط شلغم بخورند
شلغم دارای سدیم بالایی بوده و مبتلایان به فشارخون باید با احتیاط آن را مصرف کنند. شلغم یکی از سبزیجات برگ سبز، نشاسته‌ای و غنی از املاح مفیدی مثل کلسیم و منیزیم بوده و سبزیجات برگ سبز از جمله مواد غذایی موثر در پیشگیری از سرطان هستند

چرا شیر شکلات بهترین غذای انرژی زاست؟

پس از انجام تمرینات ورزشی سنگین بهترین نوشیدنی که می‌تواند انرژی بدنتان را تامین کند، شیر شکلات است اما چرا شیرشکلات بهترین نوشیدنی انرژی زا است.
هر فنجان از این نوشیدنی‌ حاوی هشت تا ۱۱ گرم پروتئین است.
وقتی این نوشیدنی بلافاصله پس از انجام تمرینات ورزشی مصرف شود، پروتئین‌های شیری خیلی بهتر از پروتئین‌های سویا می‌توانند تولید پروتئین عضلانی را بهبود بخشیده و تقویت کنند. بعلاوه از آنجا که شیر گاو حاوی پروتئین‌های خاص و مفیدی است گزینه‌ای ایده آل برای ورزشکاران است چون این امکان را فراهم می سازد که اسیدهای آمینه مستقیما به بافت‌های عضلانی برسند. در عین حال شیر گاو حاوی پروتئین کاسئین است و دیرتر هضم می‌شود و به همین دلیل به تامین اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن در مدتی طولانی‌تر کمک می‌کند.

سرانه مصرف شیر

دکتر نواب پور کارشناس صنعت شیر : میانگین مصرف شیر ،نشانه ارتقا فرهنگ آن جامعه است و شیر تنها ماده ای است که به تنهایی میتواند عمده ترین نیاز بدن را می تواند تامین کند. وی اظها داشت: مصرف شیر در پیشگیری از بیماریهایی چون کاهش گلسترول ،پوکی استخوان ،دیابت ،سرطان سینه وهمچنین در سلامت لثه ودندان وکنترل وزن وچاقی نقش موثری دارد.ایشان مصرف شیر فله از سوی مردم را ناشی از نگاه غلط به خواص شیرخام دانست و گفت : متأسفانه برخی مردم با این تصور اشتباه که محصولات لبنی سنتی خواص بیشتری دارند آن را مصرف و عواقب خطرناک بیماریهایی چون تب مالت ، سل ، اسهال و التهابات گوارشی را به خود تحمیل می کنند . وی شیر بسته بندی شده که در طول زنجیره تولید تحت شرایط بهداشتی و ایمن می باشد و در یک سیستم عاری از باکتری در پاکتهای شش لایه بسته بندی می شود را عاری از هرگونه مواد نگهدارنده و حافظ کل ارزش تغذیه ای شیر و با قابلیت نگهداری طولانی تر توصیف کرد . کاهش مصرف شیر و فرآورده های آن ،هزینه های بهداشتی مضاعفی را به کشور تحمیل خواهد کرد ، چرا که مصرف شیر و فرآورده های پاستوریزه ،نقش اساسی در تأمین سلامت انسان داشته بطوریکه متوسط بدن انسان بسته به سن ،روزانه به ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارد .ایشان اظهار داشتند در کشور ما شهر کرد بیشترین میزان مصرف شیر در کشور رادارد.
مهندس چمنی نماینده انجمن صنایع لبنی و مشاور صنایع شیر ایران : شیر را تنها ماده غذایی نامید که می تواند جای آب و غذا را بگیرد . وی یکی از مهمترین راههای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان را دریافت کافی کلسیم ذکر نمود و عنوان کرد : استخوانها از کلسیم تشکیل شده اند از سن ۳۵ تا ۵۰ سالگی خروج تدریجی قسمتی از ذخایر کلسیم استخوان بدن آغاز می شود . پوکی استخوان قابل درمان نیست اما قابل پیشگیری است ، بنابر این برای تعدیل و پیشگیری از سرعت کاهش تراکم استخوانی ، استفاده از منابع کلسیم که مهمترین تأمین کننده آن شیر و فرآورد های شیری می باشد همراه با حرکات و فعالیت های بدنی متناسب با سن و بهره مندی از نور آفتاب بسیار مهم و ضروری است .. به نقل از روایات مختلف از شیر به عنوان معجزه الهی ، غذا ، واکسن ، دارو و آقای نوشیدنی ها نام برد.ایشان اظهار داشتند در فرهنگ ما شعرای نامی نیز در خصوص این ماده حیاتی اشعار زیبایی سروده اند . وی به نقش شیر در سلامتی اشاره کرد و اعلام داشت : قند موجود در شیر هیچگونه ضرری برای بیماران دیابتی نخواهد داشت . وی با بیان این مطلب که در گذشته تخصیص یارانه ها موجبات افزایش سرانه بیش از حد مواد غذایی مانند قند و شکر مصرفی در سبد غذایی مردم شده است که نتیجه آن گسترش انواع بیماریهای قلبی ، عروقی ، دیابت ، چاقی و مرگ ومیر ناشی از این بیماریها شده است .ایشان در ادامه به سرانه مصرف ۸۰ کیلویی در کشور اشاره کردند وذکر کردند در تمام کشورهای توسعه یافته دنیا این رقم بالای ۳۰۰ کیلو است.وی ادامه داد:خانمها به لحاظ ژنتیک دارای تراکم استخوانی کمتری نسبت به آقایان بوده وطی دوران زندگی توجه کمتری نسبت به مصرف کلسیم نشان میدهند.ایشان به آمار تاسف بار پوکی استخوان اشاره کردند که از هر ۳نفر خانم ،۲نفر به پوکی استخوان مبتلا است ،بیماری که در حال حاضر به بیماری خاموش معروف است در حالیکه در منابع انگلیسی از آن به عنوان «قاتل خاموش» نام می برند.مشاور صنایع شیر ایران ادامه داد:طبق آمار کسانی که دچار شکستگی اسخوان گردن وران می شوند،۱۵تا ۲۰ درصد آنان کمتر از ۶ماه بعد از شکستگی می میرند ،۵۰درصد بقیه برای تمام عمر زمین گیر شده ۲۵درصد بقیه به زندگی ظاهرا عادی برمی گردند اما باز درمعرض شکستگی هستند. در این راستا فقط با مصرف کافی شیر است که از این بیماری مهلک می توان نجات یافت. ایشان درپایان متذکر شد تا میتوانید شیر بهداشتی وبسته بندی شده مصرف شود زیرا شیر در اثر جوشاندن عاری از میکروب می شود اما ارزش غذایی آن حفظ نمی شود.

فواید باور نکردنی کره برای سلامتی بدن

برخلاف باور عمومی در خصوص کره، این ماده چرب دارای مزایای بسیاری می باشد. درست است که کره باعث افزایش احتمال چاقی در شما می شود، اما اگر همیشه ورزش می کنید، نگران تاثیر آن بر روی وزنتان نباشید، زیرا تاثیر کره بر روی وزن بسیار ناچیز است. کره مواد مفیدی دارد که برای سلامت بدن بسیار ضروری است. البته این مزایا برای افرادی است که بیماری و یا مشکل بدنی خاصی ندارند. برخی از مهم ترین مزایای کره را بخوانید.
۱- جلوگیری از عفونت های قارچی
کره سرشار از اسید لوریک است و بدن را در برابر عفونت های قارچی حفظ می کند. مصرف کره به میزان متوسط در روز، ضرری برای سلامت شما ندارد.
۲- ایجاد تعادل هورمونی
کره طبیعی سرشار از ویتامین آ بوده و علاوه بر تاثیر به سزایی که در بهبود و تقویت بینایی دارد، مانع بروز بیماری تیروئید نیز می شود. مصرف روزانه کره باعث ایجاد تعادل هورمونی در بدن شما می شود.
۳- مفید برای پوست
ممکن است این مساله برای شما قابل باور نباشد، اما چربی موجود در کره باعث لطافت، نرمی و صافی پوست می شود. کره همچنین از بروز بیماری های سطحی پوست مانند، آکنه و لکه جلوگیری می کند.
۴- محافظت در برابر آسیب های سلولی
کره دارای آنتی اکسیدان هایی است که از بدن در برابر آسیب های سلولی و آسیب رادیکال های آزاد محفاظت می کنند. مصرف کره از تضعیف عروق و اعصاب جلوگیری می کند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
۵- ایجاد قدرت در عضلات
کره منبع خوبی از ویتامین کا۲ می باشد، که در درمان مشکلاتی مانند پوکی استخوان و آرتریت موثر است. مصرف کره باعث جلوگیری از درد مفاصل در زنان می شود و قدرت عضلات را افزایش می دهد.
۶- از ایجاد تومور جلوگیری می کند
چربی های اشباع شده موجود در کره به جلوگیری از لخته شدن خون و یا تشکیل تومورها در بدن کمک می کند. همچنین از بدن در برابر ابتلا به سرطان های مختلف نیز جلوگیری می کند.
وجود همه انواع مواد غذایی به اندازه متوسط، در رژیم روزانه همواره خوب و مناسب است. اگر کره را به اندازه در رژیم روزانه خود مصرف کنید، می توانید مطمئن باشید که بدن قوی و ایمنی داشته و دچار افزایش وزن نیز نمی شوید.

مصرف ماست خطر ابتلا به این بیماری سخت را کاهش می دهد

مصرف ماست کم چرب به میزان زیاد خطر ابتلا به دیابت را در افراد بزرگسال کاهش می دهد .

محققان انگلیسی با انجام مطالعه ای متوجه شده اند: خطر ابتلا به دیابت نوع دو در بزرگسالانی که چهار یا پنج بار در هفته و در هر وعده ۱۲۵ گرم ماست مصرف می کنند در مقایسه با دیگر افرادی که ماست مصرف نمی کنند، ۲۸ درصد پایین تر است .
  مجموع شیر و پنیر که افراد مصرف می کنند در میزان خطر ابتلا به دیابت تأثیری ندارد .
خطر ابتلا به دیابت نوع دو در افرادی که به میزان زیادی ماست کم چرب مصرف می کردند در مقایسه با دیگران ۲۸ درصد کمتر بود

نقش شیر در درمان بیماریها

مصرف شیر برای درمان بیماری های حاد و تب خوب نیست و در این موارد باید مقدار کمی از آن را مصرف کرد همچنین برای لاغر شدن استفاده از رژیم شیر مناسب است. برای درمان بیماری قند نیز می توان از شیر کم چرب و کم لاکتوز استفاده کرد همچنین مصرف شیر برای درمان بعضی از نارسایی های کلیه، صرع و بیماری های پروستات و آنوریسم و برخی ضایعات شریانی مفید است .

دیگر عوارض و بیماری هایی که با استفاده از شیر بهبود می یابد عبارت است از: کم خونی، ضعف، میگرن، ضعف اعصاب، زخم معده، زخم اثنی عشر، ازدیاد اسید معده، پایین افتادگی معده و روده ، کلیه و رحم، جوش و کهیر، اگزما، ریزش مو، روماتیسم، آسم،تب زرد، بواسیر، نارسایی کبد، نارسایی جنسی، بیماری سل و اعتیاد به مواد مخدر .

نوشیدن شیر در این زمان سم است
ازجمله پرسش‌هایی که پرسیده می‌شود این‌که بهترین و بدترین زمان مصرف شیر چه وقتی است و میزان مصرف آن برای گروه‌های مختلف سنی چه مقدار باید باشد و هر لیوان شیر چند کالری دارد؟ اگر با مصرف شیر دچار نفخ و دل درد نمی شوید، بهترین زمان مصرف آن قبل از خواب است، زیرا در حین خواب، بدن این فرصت را دارد که کلسیم و پروتئین خود را از این ماده غذایی تامین کند. همچنین چون شیر حاوی تریپتوفان است به برقراری خوابی آرام و راحت کمک می کند .
البته مصرف یک واحد شیر (یک لیوان) در وعده صبحانه نیز توصیه می شود چون موجب رفع بی حالی، بی حوصلگی و عصبانیت می شود و مغز را برای یادگیری بیشتر و یادآوری آسان تر آماده کرده و چون کلسیم شیر از جذب آهن غذا جلوگیری می کند و صبحانه کمترین میزان آهن را دارد، مصرف شیر در این وعده مطلوب است، اما بدترین زمان مصرف شیر در وعده ناهار است، چراکه جلوی اشتها بخصوص اشتهای کودکان را می گیرد و از جذب آهن و روی محصولات گوشتی می کاهد .
در طب سنتی آمده است افراد سالمند مبتلا به پوکی استخوان و آرتروز، شیر را با دارچین میل کنند. دارچین سردی شیر را می گیرد و باعث افزایش جذب مواد مغذی شیر می شود. در ضمن ویتامین C موجود در میوه ها به جذب بهتر آهن و کلسیم شیر کمک می کند، بنابراین مصرف شیر همراه میوه های تازه پیشنهاد می شود .
هر لیوان شیر چند کالری دارد؟
هر لیوان شیر معادل ۲۴۰ گرم است و یک لیوان شیر بی چربی ۹۰ کالری، یک لیوان شیر کم چربی ۱۲۰ کالری و یک لیوان شیر پرچرب ۱۵۰ کالری انرژی تولید می کند. شیر به طور معمول هنگامی که از گاو، گوسفند، شتر و بز دوشیده می شود، حاوی ۳٫۵ درصد چربی است و شیرهایی با چربی بالاتر از ۲٫۵ درصد پرچرب و پایین تر از آن کم چرب محسوب شده و به آن دسته از شیرهایی که بین ۰٫۵ ـ ۰٫۱ درصد چربی دارد، شیر خامه گرفته می گویند. شیرهای با ۱٫۵ درصد چربی برای افرادی که تحرک کافی دارند، شیرهای ۲٫۵ درصد برای کودکان و ورزشکاران و شیر خامه گرفته به دلیل نداشتن کلسترول برای مصرف روزانه مناسب است .
چند لیوان شیر بنوشیم؟
بهتر است در طول روز، کودکان زیر هفت سال ۱٫۵ تا دو لیوان، پسرها در سن بلوغ سه لیوان، دخترها در همین سن ۲٫۵ لیوان، افراد بالغ و سالمند دو لیوان و خانم های شیرده و باردار ۳٫۵ تا چهار لیوان شیر در کنار مصرف سایر لبنیات بنوشند. برای آن که کودک به نوشیدن شیر ترغیب شود بهتر است دو لیوان شیر را به چهار نصف لیوان تقسیم کرده و در فواصل معینی که بهتر است در میان وعده ها باشد به او بخورانید. شیری که به سوپ کودک افزوده می شود جزو واحد شیر محسوب می شود به شرطی که زیاد در غذا نجوشد و اواخر پخت به غذا افزوده شود. اگر طعم و بوی شیر برای خانم های باردار آزاردهنده است می توانند از شیر خشک استفاده کنند .
هشدار :
مصرف شیر و فرآورده هاى آن منجر به افزایش طول عمر, بازده جسمى و فکرى بیشتر, کاهش بیمارىهاى عفونى و استخوانى و رشد مطلوب کودکان و نوجوانان مى شود. مطالعات گسترده انجام شده توسط مراجع بین المللى و مراکز علمى دانشگاهى, نشان مى دهد, بین مصرف سرانه محصولات شیرى و طول عمر و کاهش سن از کار افتادگى, ارتباط مستقیم وجود دارد
نوشیدن کفیر برای زنان باردار معجزه میکند

مخمرهای نوشیدنی کفیر قادر به ساخت اسیدفولیک در بدن  است  کمبود اسیدفولیک در زنان باردار بسیار شایع است اما مصرف این نوشیدنی به نحوی معجزه آسا موجب پیشگیری و درمان کم خونی و بسیاری از بیمارها می شود.
خواص درمانی کفیر : اصلاح سیستم گوارشی در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک، افزایش حرکات روده، رفع یبوست، پوکی استخوان، آلرژی، اسهال و ضد عفونی کردن روده از مهمترین خواص این نوشیدنی مفید است.
بیمارانی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز شیر هستند باید کفیر مصرف کنند چون میکروارگانیسم های آن قابلیت تجزیه لاکتوز شیر را دارند.
درمان اختلالات گوارشی اسهال، فشار خون،‌کنترل بیش فعالی از دیگر خواص مفید این ماده غذایی است.
کفیر، مانع تکثیر باکتری های ترشح کننده سموم پوست و مو شده و در نتیجه موجب زیبایی پوست و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
مخمرهای نوشیدنی کفیر سرشار از ویتامین های گروه
B ، نیاسین، پیردوکسین و اسیدفولیک است که برای زنان باردار معجزه می کند.
نوشیدنی کفیر سرشار از فیبر، کلسیم و پروتئین است.
این نوشیدنی مجموعه باکتریهای مفید و زنده است که در تنظیم فشار خون نیز نقش مهمی دارد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 13 =